Summa sidvisningar

torsdag 2 april 2015

EP & Årsmöte

Klicka på texten så blir den läsbar ▲


Ungdomens Ark startades för snart tio år sedan av Annika Ekman och en poliskollega. Målet var att samla ett gäng klottrande ungdomar och ge dem en alternativ sysselsättning. 
Ungdomarna kommer som regel från trassliga hemmiljöer och är inte vana vid tvåvägskommunikation med vuxna. I vår verksamhet får de vuxenkontakter som lyssnar aktivt och tar till sig ungdomarnas omvärldsupplevelser. Ibland kan vi till och med få ta del av deras drömmar. Även om dessa drömmar sällan kan förverkligas, är det en bit på vägen att samtala om hur det borde vara och sedan resonera sig fram till hur det är möjligt att skapa positiva förändringar. 
Det viktigaste är att bryta de handlingsmönster som leder till destruktiva gängbildningar och drogmissbruk. 
Vi leker rätt mycket med våra ungdomar. Spelar kort, åker gokart, kämpar mot dem i paintball och liknande aktiviteter som kan fungera som ersättning till det slentrianmässiga hängandet och busandet på stan. 
Det är mycket allvar också i lekarna eftersom det där öppnas möjligheter till den dialog som bara är möjlig när garden har sänkts. 
För ett par år sedan började vi diskutera hur vi ska nå flera ungdomar och kom till slut fram till att boxningsträning är värt att testa. Det gick över förväntan bra eftersom den regelbundna träningen och disciplinen, tillsammans med de fysiska ansträngningarna, ger starka sociala band. 
För framtiden har vi hopp och drömmar. 
Vi hoppas att Enköpings ungdomar ska se vår förening som just en ark där de kan söka lite ro och få distans till en kaotisk tillvaro.
Vi hoppas att de ska kontakta oss när de vill ordna tävlingar och andra aktiviteter eller när de helt enkelt vill komma in i en värmestuga där värmen finns i atmosfären.
Vi hoppas att Enköpings kommun samt företagen och organisationerna även fortsättningsvis ska stödja vår verksamhet. 
Drömmen är att vi en dag ska vara överflödiga.

Vid tangentbordet satt Germund Andersson

Inga kommentarer: